Sekarang ni malaysia jadi pengerusi Asean. Dan Asean juga telah menjadi 11 negara bila Timor Leste memohon menjadi warga Asean. Timor Leste ni rasanya baru lagi Merdeka jadi bila join Asean ni banyak lah manfaat yang boleh di perolehinya.
Apa pun semuga kerjasama antara negara Asean dapat menjauhkan konflik dengan negara lain.
Tapi tu lah si Filipina tu tak habis2 nak tuntut Sabah. Dah bertahun kan. Malahan kadang lanun Sabah masih lagi mencari masalah. Nasib baik kita dah letak kan pasukan pengaman Di situ. Kalau tenguk peta memang tak jauh je dari kepulauan yang tercantik Di Sabah tu dengan pulau di Filipina. Sebab tu dulu banyak kes penculikan berlaku pada pelancong seperti Di pulau Mabul pulau Sipadan.
Pulau Mabul tu cantik Teringin nak pergi kat situ. Tenguk laut airnya jernih syiok kan santai sambil lepak. Hehe he berangan je tak kena bayor
Ketinggalan nampaknya Sy. Baru tahu Timor Leste dah diterima masuk Asean.
ReplyDeleteBaru lagi. Dan masa mesyuarat Asean baru ni mereka datang sebagai orang baru hadir aka adik bungsu gitu
DeleteHaa yaa.. Timor Leste menyertai Asean 2025
ReplyDeleteHaritu ada tengok channel Youtube, traveller kita gi Timor Leste... masya Allah.. kat sana ada pulau/lpantai yang sangat cantik.
Wah ye ke. Tempat rare tu belum ramai orang yang travel ke sana
DeleteBetul kak tak banyak jumpa orang ke sana.. Channel YT Travel Mission. Dia travel ke rural area lepastu jumpa pantai dan pulau.
DeleteMesti cantik video dia kan
DeleteTimur Leste baru join masa PM dia datang Malaysia haritu kan kalau tak silaplah.
ReplyDeleteTeringin juga nak pergi Pulau kat sana tu. Tapi tulah risau juga dengan keselamatan. Laut dia memang cantik.
Takpelah kita berangan dulu Kak Notie. hihihi...
Berangan je dulu mana tahu ada rezeki sampai. Aamiin
DeleteSuami kata cantik.. Kikiki.
ReplyDeleteMasa berkhidmat kan, dia operasi sampai sana juga ..
Tu lah berangan dulu mana tahu Allah rezeki kan ke sana. Sekarang ticket mahal melampau.
DeletePulau Mabul memang cantik. Masa kami di sana, memang ada kapal TLDM di perairan kita juga ESSCOM dan komando sebab ketika itu, bau berlaku kes penculikan oleh lanun.
ReplyDeleteTu lah dulu banyak kes kan. Berangan je dulu
DeleteSemoga kak Notie ada rezeki sampai sana. Memang cantik pulau dan laut di Sabah tu. Hijau dan jernih, airnya.
ReplyDeleteAamiin. Mudahan dapat sampai
DeleteTimor Laste tu tahun lepas kan join asean. Rasa bangga lak negara kita yg jadi tuan rumah asean masa tu
ReplyDeleteSemua tertumpu ke malaysia waktu meeting Asean
DeleteMari ke Pulau Mabul. Memang cantik....
ReplyDeleteTu lah Teringin sangat
Delete