Friday, August 4, 2017

Bershellout di pejabat

Assalamualaikum,

Wah bershellout lah sangat ko. Hah jangan tak caya ko buat kat dalam pejabat lagi. Sebenornya aku ni pun dah ketinggalan zaman juga. Orang dah bershellout dah berjaman aku baru nak rasa. Apa lagi bila member ajak share beli online 1 pack untuk Rm15. Jadi pakat punya pakat, tanya punya tanya ada 6 orang sudah berminat. Apa lagi terus berdezup je bayar kos makanan termasuk kos penghantaran Rm 5.

Jadi hari jumaat kan masa panjang, dengan member berzumba lagi jadi pukul 2 lebih barulah dapat bershell out. Ada member yang rajin setupkan meja sementara menunggu member yang lain berzumba selesai. Aku pula dah kena hamput dengan big boss pagi tadi terus kena siapkan kerja. Orang lain yang tak siap report, aku yang quiry data pulak yang kena hamput. emmm sabor jelah. Tak pasal-pasal pagi ni kena marah. Orang lain punya kerja tak selesai aku yang kena hamput. Takpe lah.... sabar jelah.



Rupanya dia sediakan juga nasi putih yang di bungkus macam nasi lemak. Ni member keluarkan 1 demi 1 bekas dan tuang atas meja.


            Tu dia selambak ko....ada lala, ketam, sotong sikit, jagung rebus, udang dan sayur brokoli.


                                                         Jom makan......yummy



                                                         Kecur tak tenguk...... hehehehe


                                   Jom kita serbu.......jemput makan.



Dah selesai......kuah dia sedap. Kata Anis dia nampak dalam facebook orang berniaga untuk shellout ni, yang boleh hantar ke pejabat. Jadi search lah dalam facebook ya.  Sambil makan tangan sambil kaut depan tu, sambil masuk mulut. Dalam sekelip mata selesai semuanya. Yeh sodap hingga menjilat jari ko.


Alhamdulillah.....selesai acara shellout di pejabat. Erkkkk opsss. dah kenyang mata pun dah ngantuk. hehe