Sunday, March 12, 2017

Satu hari sampai 5 negara aku sampai




Assalamualaikum,

Wah 5 negara aku sampai dalam 1 hari.... ada jet ke atau zam zam ala kazam naik tikar Terobang Do Re mi...hehehe..... waduh buk kok kaya banget sih sampai 5 negara boleh sampai..... macamle duit kepuk-kepuk dalam poket tapi kalau Allah beri rezeki Alhamdulillah..... Aamin. Syiok weiiiii jalan-jalan carik pasal. hehehehehe.  Percaya lah sangat aku boleh singgah sampai 5 negara. Ok jom ikut aku..... jom jom

 Mula-mula aku pergi Myeondong dulu lah.... cari susu pisang...rindu susu pisang..... bila lah boleh dapat lagi......lepas tu cari pisang kaki ke cari Ramen emm apa lagi ya makanan korea...hah topokki.....rice cake yang femes tu...... mee hitam.... kalau tenguk cerita korea Let's Eat tu emmmmm seronok sungguh tenguk hero dan heroin dia yang suka makan dan cuka mencari port makanan yang sedap. Aku yang tenguk pun naik kecur je bila satu persatu makanan dia suap..... huhuhu ngences tau..... hehehehe Lepas tu kalau tenguk jalan jalan cari makan si Naz tv3 tu huh memang ngences bertalu-talu le..... hehehehe ada ke perumpamaan cam tu. Huh dasyat sungguh.


       Tu dia Myeodong Topokki.....ooo bahasa lain ialah  Tteokbokki atau spice rice cake  kalau peminat makanan korean emmm enteng je nak sebut.... aku yang tergeliat bibir nak sebut hehehe lidah jawa le katakan.


      Dah selesai kat Myeodong kita rempit ke Japan pulak..... pi jenguk kedai serbanika dia.... hehehe Kalau dapat Daiso lagi best..... tak balik-balik le gamaknya asyik membelek... seronok masuk kedai dia macam-macam ada.


      Dah habis shopping kat Japan....zam zam ala kazam.... eh dah sampai Siam aka thailand.... khap pun khap buka pintu tutup tingkap.... hehehehe pi thai pun makanan dia best kan. Kat putrajaya hari tu ada dia buka jualan segala macam dari Thai.... food ke barangan ke.... kata member aku penuh siang malam. Dia buat kat tempat bas di presint 14.  Aku tak jenguk pun sebab tak ingat nak terjah bila tanya member dah habis..... hehehehehe selamat duit aku. hehehe


 Selesai mengelilingi Siam..... Niat ngensun mata haji semar ngilum......brummmm terbuka pintu gua..... eh dah sampai jakarta..... waduh neng.... kok pinak sih udah sampai jakarta gitu.... hehehehe jom makan kat warong..... jom mangan buk.


     Ayo yo apek..... naik bukit turun bukit lu bawa gua sampai taiwan..... aiya.... manyak siok lorrrr...


Akhirnya singgah lagi kat korea..... saranghae .... rindu korea bila la aku nak pergi jeju island ni..... huhuhu geng jenjalan sekarang semuanya pi jalan tempat yang masing-masing punya suka.... dah tak ajak kita lagi.... huhuhu tinggal musim bunga je yang belum dapat di hayati.... sebab selalu awal tahun aku sibuk dengan Annual Report huhuhu bila lah ada rezeki ni.... tunggu pencen emmm lama lagi. Tukar tempat lain kut .....


Amacam seronok tak  ikut aku jenjalan sampai 5 tempat...... hehehehehe ni berangan je kunun-kunun dah sampai.... tapi sebenornya semua itu adalah kedai yang berada di Hotel Pearl Jalan Klang Lama. hehehehehe

Masa ni ada bengkel kat Hotel Pearl tu. Tarikh kejadian adalah pada tahun lepas. Jadi bila dah penat berbengkel petangnya raoun raoun le. Hotel ni best sebab di bahagian bawah ada macam-macam shopping kompleks. Lepas tu dia ada bersambung dengan shopping kompleks baru. Lalu jejantas je dah boleh menyeberang ke seberang sana. Tak payah melintas jalan. Tapi aku cuma ambil gambar je tak boleh ambil bau.... sebab ada kedai yang tak halal.... ala.... cuci-cuci mata je, sambil layan pemandangan. Kedai kat seberang tu macam baru buka sebab ada yang bersusun bunga customer bagi macam baru di rasmikan je. Apa pun enjoy ya.


14 comments:

  1. WAH DLM SEHARI BOLEH KELILING DUNIA KALAU RAJIN TU NOTIE...HEH..HEH..TAKUT XLARAT JLN PENUH PERUT ISI MAKANAN SEDAP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jalan jalan cari pasal kak bukannya jalan jalan cari makan... kenyang angin je... hehehe

      Delete
  2. ingatkan pi makan...huhu..mcm2 makanan ada kt m'sia ni kan..mewah2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawasan tu macam banyak kedai cina je jadi hanya cuci mata je tenguk deko dan sebagainya.

      Delete
  3. wahh, seronok berjalan 5 negara yer, ingatkan pergi europe tadi, sebab europe pun senag je nak jelajah 5 negara dalam satu masa, satu msa tu maknanya dalm 2-3 hari jugak..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iq aamiin kalau betul lah boleh pi 5 negara seminggu pun tak cukup IQ... kurang-kurang 2 minggu baru orang kata round the world....ini ecehehe sejengkal je... dah sampai... berangan jo

      Delete
  4. Tahun 70an dulu Jln Klang Lama ni mcm jln dari Medan ke Danau Toba. Sungguh pesat pembangunan kat area tu.

    Ngences tu apa ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah betullah masa dulu lalu jalan situ naik bas mini sampai ke jalan Othman kampus luar UITM... seronok sebab dia bawa keliling jalan klang lama tu...tak banyak sangat pembangunan.... sekarang ni bila masuk situ wahhh mencanak-canak bangunan. Pesat sungguh kawasan tersebut.

      Ngences tu meleleh air liur tenguk makanan sedap... hehehehe

      Delete
  5. makan angin sambil tambah ilmu pengetahuan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe mananya nak tambah pengetahuan main ba ba cak je

      Delete
  6. Untung laaaaa 5 negara sampai... Ha Ha Ha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha ala macam main pondok pondok je sekejap pondok sebelah sekejap pondok sanun... hehehehehe kalau betul2 emmm mesti naik tikar zam zam ala kazam

      Delete