Thursday, April 12, 2018

Putrajaya penuh dengan bendera menjelang PRU 14



Assalamualaikum,

 Apa khabar semua. Alahaiiiii. Mula tahun baru, kunun lah bersemangat sangat nak update blog selalu tapi sempat beberapa kali je cerita pasal Umrah 2017, lepas tu bila dah sibuk dengan pengumpulan data tahunan emmm memang terbengkalai lah blog aku. Dah lah data banyak tak tally emmm memang poning memanjang tenguk data.

 Oh ya PRU 14 sedang  rancak berjalan. Semua sibuk merata-rata poster, bendera berkibar. Kat tempat aku bendera warna hijau dengan merah. Malahan kat putrajaya emmm penuh dengan bendera warna biru. Merata-rata jalan. Bila banyak nampak cantik ja. Masa aku ambil gambar ni, Parlimen belum lagi di bubarkan. Lah ni hari pengundian telah ditetapkan akan di adakan pada 9 Mei 2018 ni.

Ayuh lah mengundi. Hang pa semua mengundi di mana?  Aku ni dah lama duk KL malahan dah tukar alamat pun. Tapi bila check kat website SPR eh nama aku masih lagi kat Segamat. aduhaiiiii ini macam kena lah balik Segamat le weiiii Dah lah hari Rabu. Nampak gaya ambil cuti je lah sambung balik kampung. Amacam boleh. Mesti balik mengundi beb.... ni masa depan kita. hehehehehe



    Hah tenguk ni...bila banyak eh cantik pulak. Walaupun aku suka biru tapi undi rahsia ya. Siapa yang aku sokong tunggulah hari mengundi nanti. Marilah mari pergi mengundi jangan lupa kewajipan pada negara.





             Presint 16  penuh berderet-deret. Bila masa lah mereka cacakkan bendera ni. Agaknya masa waktu malam kut sebab kalau siang kereta banyak.


     
      Aku lalu ni dah rasa macam VIP pulak ada orang menyambut kedatangan aku. hahahaha imaginasi over the sea sungguh le aku ni.


    Dari area Taman Warisan, depan Peruamahan Prima, pusing lalu ke Alamanda sehingga jalan menghala ke Hospital Serdang..... berderet-deret.


Apa pun buat semua rakyat Malaysia..... Undilah dengan fikiran yang tenang. Undi anda menentukan masa hadapan buat rakyat Malaysia. Undi anda menentukan hala tuju kehidupan di masa hadapan.

6 comments:

  1. Replies
    1. Ya sis wajib mengundi untuk masa hadapan

      Delete
  2. Last week pi putarjaya... Memang banyak bendera BN... Membiru mata hitam ku... Tercari jugak bendera lain... Tak de... Mungkin belum pasang kot...

    ReplyDelete
  3. kayolah taukeh kilang yang buat bendera dan poster ..

    ReplyDelete