Wednesday, March 30, 2011

Bagaikan dalam Taman


Lokasi kejadian: Jalan Bunga Melati 6, Taman Saraya, Ampang, Selangor
Tarikh dan masa kejadian: 26 March pukul 7.30 pagi

  Seronok sungguh saya tenguk Encik Ning aka Pili Bomba ni di kelilingi bunga-bunga yang berbagai jenis. Wah bagaikan kumbang seekor di apit anak dara si bunga jelita nan merimbun. Dan semestinya harum semerbak je sebab haruman bunga ros serta bunga-bunga yang lain turut sama mewarnai alam persekitaran Encik Ning aka Pili Bomba ni. Ni kalau dah merimbun macam tu memang sah le Encik Bomba tak nampak pun kalau khidmat dan bantuan  Encik Ning aka Pili Bomba ini di perlukan. Tapi kalau saya pun memang suka saje dikelilingi bunga-bungaan yang berbagai jenis dan berbagai keharumannya.   Taman bunga sekangkang kera ni di usahakan oleh tuan rumah tu. Melihat pada hiasan rumah tu rasanya tuan rumah adalah berketurunan cina. Selalunya yang saya perhatikan orang cina rajin menanam sayur-sayuran di tepi-tepi kawasan rumah mereka tapi kali ni mereka tanam bunga pulak.   


Hah tenguk tu sampai terlindung, dia main ba ba cak pulak di sebalik rimbunan pokok-pokok.


Tapi muskil saya adakah yang tinggi dan berwarna kuning bunganya adakah....... bunga taik ayam. Alahaiiiiiiiiiiiiii ... hilang sudah le harum semerbak taman tercemar dek bunga taik ayam. Ala kasim.

3 comments:

  1. hahaha..tak de keje ker or tengah buat keje 'cari encik ning'??

    ReplyDelete
  2. Ryn....ni kojo sampingan kalau menang dapat hadiah best woooo. Kojo ado lah tapi tgh tensen tak siap-siap jadi buatle kojo lain yang tak tensen tapi tensen sebab takut kena kejor sebab agenda ni danger beb mencarik kesalahan orang lain. Huh takde keje carik keje.....huwaaaaaa

    ReplyDelete
  3. ooooo...creativenyer orang bagi keje cari cik ning ni kan hehehe... kat sini tak de cik ning, sbb kat sini dia jadi awang merah ;)

    ReplyDelete