Monday, December 10, 2012

Korea 2011 Day 3 Bhg 1                                                               Aquarium di hotel Vision

Assalamualaikum,

 Jenjalan diteruskan semula. Kali ni nak pergi Lokasi Coffee Prince, Gangnam, Full House dan Sad love Song drama. Jadi semua pun teruja nak berjalan. Hotel yang kita orang duduk ni Hotel Vision. Kiranya hotel ni hanya buat tempat tidur je sebab pagi-pagi lagi dah start jalan sampai malam baru balik. 

Ni posing depan hotel menunggu bas sampai. Semua perempuan cuma seorang je lelaki tu pun dah macam hero korea je mukanya. Adik yana.

Kali ni guna bas kecil sikit dan berhimpit sikit lah tapi masih boleh berhenti parking depan restoren tempat makan di Itawon.Seminggu di korea memang nazmi booking restoren tu ja sebab susah nak dapat tempat makan yang halal.Pagi seperti biasa sarapan susu banana atau susu coklat dengan roti kacang merah.


 Day 3 -11.11.2011- Lokasi 9 - Coex Mall

    Coex Mall ni macam shopping kompleks juga pejabat. Kebetulan pada masa tu ada pameran bunga-bungaan serta festival food korea. Wah memang cantik tak boleh tahan melihat pelbagai bentuk bunga-bunga dipamirkan. Masa kami sampai pagi tu hujan gerimis pulak tu. Tapi ianya tetap tidak menjadi masalah untuk posing walaupun hujan rintik-rintik. Belasah je asal jangan demam sudah. Banyak nak jalan lagi tu. hehehehe

                                                                            Coex Mall

                                                               Geram tenguk bunga

                                             Di Coex Mall ada korea food expo tapi tak sempat nak jengah.

Macam-macam bentuk deko bunga-bunga

Bunga Kekwa besor ko

              Agaknya Festival apalah tu tak paham ayat korea tu sebab tu ada  pameran bunga di depannya.

 Memang seronok sungguh melihat bunga-bungaan yang sedang memekar dan berwarna-warni. Bunga kekwa yang sungguh besar hish geram sungguh aku melihatnya. Tapi dek kerana hujan ada bunga yang sedikit demi sedikit dah mula nak gugur.

 Lokasi 10 - Gangnam - tempat belibelah di bawah tanah di perhentian keretapi bawah tanah

  Gangnam ni kata Nazmi adalah tempat rumah pelakon-pelakon yang terkenal. Dan dibawah perhentian keretapi bawah tanahnya terdapat tempat membeli-belah yang boleh tahan murah dan pelbagai jenis juga. Kat sini aku beli baju sejuk kait yang boleh tahan murah juga lah. Masa ni 1,000 won lebeh kurang Rm3 duit kita. Kalau 10,000 won baru dalam RM30.


                                                            Stesyen keretapi bawah tanah

Pakaging depa cantik -cantik.... ni entah apa cream kecantikan agaknya


 Tenguk lah baju kait yang pada aku boleh tahan murah lah. Hah tu ada yang 5,000 won baru RM15 sahaja.

Kawasan Gangnam... ni kena nyanyi lagu Gangnam style... Masa kita orang pergi belum lagi femes dengan lagu tu. Baru tahun 2012 je ni jadi sebutan.

Lunch kita orang bimbimbap emm lebeh kurang le bunyinya. Gaul semua lepas tu ngap, hahaha

Sambung bahagian ke 2

No comments:

Post a Comment