Wednesday, August 19, 2020

Sambutan harijadi di IOI Conezion


Assalamualaikum,

Acara ni sebenarnya di buat bulan Julai yang lalu . Konon-kononnya gegerl punya agenda makan-makan sambil celebrate birthday. Kebetulannya Dr Shahidah ada beli apartment di IOI Conezion jadi dia yang syorkan buat makan-makan kat situ. Apa lagi lah terus create group whatsapp untuk gegerl opis. No man include ya. hehehehe. Nampak sangat agenda perempuan je semua dalam group tu.  Buat hari Jumaat. Jadi memang sesuai le gegerl punya agenda makan-makan sebab yang lelaki pergi solat jumaat. Padahal banyak je agenda gegerl kat opis aku ni.  Boleh up jualan ke, jual make up ke , buat zumba ke, hah macam-macam agenda boleh buat. hehehe 

Jadi masa kejadian 12.45 tengahari je masing-masing sibuk nak ke IOI conezion. Aku tumpang kereta Dr Noriza yang offer ada 4 seat kosong. Bagusnya DD pulak tu pernah pergi tempat tu jadi dia lah jadi tukang waze kereta Dr Noriza. Kami terus je ke parking bawah tanah.   Kita orang kena ke lobby dahulu dan dr Shahidah yang kena bawa kami ke tempat acara tersebut. Aku lupa tingkat berapa da.....hehehehe  Dr ada juga minta tolong Pak guard tunggu kat lobby tapi kita orang tak jumpa jadi kena le tanya tuan rumah dan bawa kami ke tempat  makan-makan.


Cantik juga kawasan dia. Ada tempat jamuan khas, tempat lepak-lepak dan ada kolam renang lagi. Dr Shahidah dah pelawa siapa nak berenang boleh je bawa pakaian lain. Tapi agenda makan-makan je dah berapa lama, dengan tunggu chef Liza bawa nasi minyak serta dayang-dayang yang lain bawa makanan jadi memang tak sempat le nak berenang bagai. Lagi pun kelam kabut kan lepas pukul 2.45 petang dah kena balik opis. Dia yang best tu off separuh hari , lepas habis makan terus tukar baju zassss terjun kolam. Tak kecoh nak balik opis. kan kan kan

Nampak gaya kena propose kat Dr Shahidah lah pulak agenda gegerl makan dan lepak. hehehe memang best punya lah. Lupa jap kerja opis yang stress memanjang tu. Opss


Ada tempat lepak kat tepi kolam. memang best.



Lepak dulu sementara menunggu kawan-kawan yang lain sampai serta makanan dari Chef liza.





  Ni kat Area Lobby. Tempat baru kan jadi cantik juga deko kawasan tersebut. Siap ada kerusi tempat menunggu. Yang macam bola tu pun boleh duduk atasnya.


                                                               Ni bahagian sebelahnya

                                                       
                           Ni bilik khas untuk acara yang penduduk apartment boleh gunakan.




                                     Kolam renang mengamit sesiapa sahaja untuk berenang



                                     Gaya YB melihat kawasan je gaya Dr Nuraidah meriki kawasan
                           




Tempat tu luas ada 2 bahagian. Sebelahnya ada singki dan meja tinggi untuk makan. 


Tu dia bila chef dah datang hah berderet-deret makanan. 


Yang buah-buahan ni Dr Shahidah dah sediakan awal.


Ayam masak merah dengan acar 


                                                         

                                                            Kuih macam-macam kuih



                                          Menyiapkan juadah yang nak di makan.

                                                       Baca doa sebelum makan




                              Siap je juadah tersusun teratur apa lagi lah jom jom makan.

                     Nasi hujan panas dengan papadom serta air jagung. Yummy. Jom makan.

  Posing gegerl opis aku sebelum makan.

 Semua pun terus senyap bila sedang makan. hehehe Lambat tunggu jadi bila sampai je apa lagi terus lah agenda makan dulu baru buat lain. hahahaha


Bila dah selesai makan apa lagi acara potong kek. Kebetulan birthday kami berderet-deret harinya. Mula-mula Dr Shahidah yang maklum birthday dia 16hb Julai. Lepas tu aku bagitahu lah wah Doktor saya besoknya. Besoknya aku cuti Jumaat tu. Rupanya ada pula yang sambut birthday Pn Habsah yang jatuh pada hari sabtu esoknya. Dan ada staff lagi sorang yang sedang cuti bersalin. Kalau tak 4 orang boleh celebrate sama-sama.  

Apa pun terima kasih buat Dr Shahidah yang jadi tuan rumah serta kawan-kawan opis yang turut serta hadir memeriahkan majlis makan-makan kami.

Selesai semua dah makan apalagi tapau time. Kami bersihkan tempat kejadian dan balik ke opis untuk sambung semula kerja. Alhamdulillah syukur atas rezeki yang Allah beri. 



Ni geng belakang buat birthday surprise untuk aku bila naik kerja hari Isnin. Cayang korang semua.

Meehoon singapore sister bawa.  


                            Sambut birthday kecil-kecilan. Antara geng belakang yang ada meraikan sama.


Tiba-tiba aku dapat surprise birthday cupcake dari Anis nun jauh di kelantan. Ya Allah suka aku. Dia tahu aku layan cerita korea tu yang hah ko dia tepek  gambo Hyun Bin dan kim Soo hyun. Yang perempuan aku tak tahu. hehehe  



            Banyak cupcakenya. Aku agih-agihkan pada kawan-kawan. Aku ambil 3 je hehehe. Yang artis perempuan bagi kat kawan. hahahahaha

Alhamdulillah syukur Ya Allah atas limpah kurnia mu. 

12 comments:

  1. Meriah sambutan gegirl je..

    Happy belated birthday..nice cup cakes..yaa..oppa hyun bin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai-ramai seronok le di raikan bersama. Thanks nohas.... tu lah oppa yang sedang terlaris sekarang.

      Delete
  2. untunglar ada ramai girlfreen., hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala wak pun apa kurangnya ramai boboyfren. hehehe

      Delete
  3. Happy belated birthday. Meriah dan selesa tempat ni kan. Sesuai lah untuk event birthday dan santai santai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih. haah tempat baru kan tapi cantik dan luas

      Delete
  4. Comel la cupcake tu. Opis kak notie ada kosong ke? Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ada oppa tu yang comel. Dulu ada PHS tapi lah ni budget takdak kenalah tolong satu sama lain. kalau akak jadi pengarah akak minta je sal datang opis.....tapi tu lah bukan akak pengarah.... berangan jo. hehehehe

      Delete
  5. Wah seronok ni. Happy belated birthday :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali boleh ler.... tq makin tua dah hehehehe

      Delete
  6. Best kan lepak santai sambil kembungkan perut 😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha bab kembung kan perut memang agenda utama gegerl-gegerl kat opis walaupun kemudiannya mengeluh huhuhu lari diet aku tapi nak sedapkan hati ala hari ni je cheat day padahal selalu je potluck. Habih camno

      Delete