Thursday, April 14, 2022

Waktu Operasi Pusat Pendermaan Darah Ramadan 2022/1443H

 


Assalamualaikum,

Macam biasa post master asyik anto email je kat kita orang dengan menjemput semua warga Malaysia untuk menderma darah. Apa lagi bulan Ramadan orang Islam yang biasa menderma darah akan berkurangan disebabkan berpuasa. Tapi pihak hospital amat memerlukan darah. Dan ianya amatlah kritikal di waktu ini. Jadi apa lagi warga Lembah Klang dan Putrajaya sudi sudikan lah menderma darah anda yang amat bernilai buat pesakit yang memerlukannya.

Kat atas ni aku bagi tempat-tempat pendermaan darah dijalankan. Sesiapa sahaja yang nak menderma memang sangat di alu-alukan. Menolong orang yang amat memerlukan di bulan Ramadan ini dengan niat kerana Allah lagi lah amat berganda pahalanya. 

Apa lagi jom lah derma darah anda. Pertolongan anda amatlah di perlukan dan di hargai di kala ini.
4 comments:

 1. Last Aini derma darah tahun 2015.. last tu ada nk derma tp kepala tengah duk pening terus dorang tak bagi derma sbb takut pengsan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sebelum derma depa check dulu sesuai ke tidak untuk menderma. Ada kawan akak teringin nak menderma sekali setelah habis menderma entah macamana kantung darah tu di letak atas badan dia....sekali eh eh dia pengsan rupanya tak boleh tenguk darah. Aduhaiiii dia pun tak tahu gayat tenguk darah.

   Delete
 2. derma darah kira sedekah juga. amalan yang digalakkan di bulan Ramadan

  ReplyDelete
  Replies
  1. Derma yang paling besar sebab boleh menyelamatkan orang.

   Delete