Wednesday, May 10, 2023

Persiapan untuk majlis Hari raya

 
Assalamualaikum,

Kat pejabat ni walaupun ada yang sibuk bengkel terjemahan Buku Lapuran Tahunan tapi kemeriahan untuk sambutan raya untuk esok tetap berjalan.

Team kelab Kebajikan yang baru terutamanya PA Hanim begitu sibuk mendeko pejabat.  Atas tu deko ruangan hadapan pejabat.  Cantik tak deko opis kita. 

Ni pulak untuk meja hidangan. 


Ni pulak depan pintu masuk. 


Ni barang-barang untuk menu cocktail. Mula-mula geng belakang tak nak buat cocktail lagi sebab dah selalu buat. Dah jemu. Sekali eh boss request suruh buat. Kena lah buat juga dah big boss request. 


Ni untuk meja makan. Bilik boss dah siap deko juga untuk meja VIP tapi lupa pulak nak snap gambar. Semalam dah deko dengan bekas dorm sekali aku tenguk eh dah clear rupanya bekas dorm tu sedang di cuci.

Ni bilik mesyuarat untuk majlis jamuan nanti. Tengah mendeko ruangan supaya cantik bila jamuan besokNi semua nya bahan tahun lepas yang matron buat. Jadi mana yang elok kita orang gunakan balik. Macam lampu dan kad penghias.. Tu yang memang di simpan dalam stor jadi bila buat majlis boleh digunakan semula


Tak sabor nak tunggu besok

10 comments:

 1. Berseri-seri pejabat dihias. Cantik runner kain batik tu, good idea la. Mesti cocktail sedap sampai big boss request.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kain batik je tu. Tapi kena pandai deko baru lain sikit. Cocktail resepi matron siew tu yang sedap.

   Delete
 2. Replies
  1. Menu raya wak mesti macam-macam barulah raya

   Delete
 3. Memang rasa jemu selalu bercoctail, tapi bila dah ada depan mata terus ngap saja hihihiii.
  Memang baguslah simpan semula barang yang sudah digunakan, nanti ada majlis lain keluarkan saja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betul tu amie apa lagi bila dah letak ais.....pergh panas-panas cuaca di luar minum cocktail merem mata hehehehe enak banget sih

   Delete
 4. wah sibuk betul ya moga sempurna majlisnya

  ReplyDelete
 5. Wah bestnya saling berkerjasama mendeko deko..

  ReplyDelete