Assalamualaikum.
Jabatan Forensik ni tiap tahun jemput kita orang datang beraya kat tempat dia. Almaklumle jiran yang terdekat. Jadi hari ni kita orang pun pergi memenuhi jemputan mereka. Kat HPJ ni sepanjang Syawal ada je Jabatan yang menganjurkan jamuan raya. Ada yang kami dapat jemputan ada yang kita orang jeling je sebab tak dapat jemputan. Macam hari ni selain Forensik , Jabatan Farmasi ada juga buat jamuan tapi dia jemput ketua Bahagian je. Tahun ni tak jemput ramai tak macam tahun lepas memang ramai jemputannya dengan macam-macam makanan. Jadi bila lalu Farmasi tu kita orang jeling je lah sebab tak dapat jemputan.
Suasana di dalamnya.
Tu dia simple je banner jamuan
Jemput makan. Satay dia mengoda sungguh sebab besar isinya. Mula-mula staf Rekod je yang ramai. Setelah kami selesai makan apa lagi ramai jemputan yang lain hadir.
Nasi minyak, rendang ayam, Satay, Mee kari serta buah-buahan dan kuih serba sedikit.
Makan satay 3 cucuk layan dengan rendang dan sambal sotong dengan lemang. Lepas tu pekena mee kari. Sedap dan kenyang. Tahun lepas ada laksa Serawak.
Tahu begedil dia pun sedap. Besar isi dalamnya.
Masa lalu nak balik seronok tenguk sambil makan layan video kat pc.
Terima kasih daun keladi ya Jabatan Forensik.....lain tahun jemput lagi
Makan-makan di tempt kerja paling best.. Macam macam juadah ada :D
ReplyDeleteAlhamdulillah rezeki syawal
DeleteSA tahun ni banyaknjemputan..dept sendiri pun x buat open house...kebetulan company buat terlajak raya Rabu nanti
ReplyDeleteKita orang pun ada terlajak raya dengan JKN WP. Sambil meeting sambil menjamu juadah raya
Deletemeriahnya jamuan raya
ReplyDeleteRezeki sis. Almaklum raya kan
DeleteWalau banner sederhana tp makanan yg disajikan lumayan variatif dan yg terpenting cukup buat semua undangan ya kak 👍😉. Penasaran pula rasa sate nya Krn dibilang sedap
ReplyDeleteSataynya sedap sebab besar dan lembut.
Deletebila makan beramai-ramai memang seronok sangat-sangat
ReplyDeleteMasa ni lah nak berkenal-kenalan. Selalu sibuk je kan
DeleteSeronok, dapat jemputan jamuan raya. Feveret saya, sate tu. :)
ReplyDeleteRasanya sate peberet semua orang malaysia
DeleteSeronok dapat meraikan jemputan Raya, meriah ramai2 dengan juadah yang macam2 jenis.
ReplyDeleteDia jadi seronok sebab dapat makan free sambil beramas mesra dengan jiran tetangga...eh
Deletebestnya..byk jemputan makan2...
ReplyDeleteAlhamdulillah rezeki syawal
Delete