Ciptaan tuhan begitu indahnya dan betapa besarnya Kekuasaan NYA.
Hanya insan biasa yang tidak sempurna namun punya hati dan perasaan. Hanya saje suka-suka di samping sentiasa bersyukur dengan kurniaan NYA.
Yg begitu harus disosialisasikan kepada seluruh staff. Dengan training kalo perlu. Apalagi kantor dengan banyak cabang dan staff. Team HR biasanya turun ke lapangan untuk brief dan sampaikan ke masing2 cabang. Terkadang staff tak peduli kalo tak diingatkan
terima kasih atas perkongsian kak.. ^^
ReplyDeleteDolu-dolu takde benda ni. Sekarang emmm macam-macam timbul
Deletetadi pagi dengar dekat radio, ada caller ni meluahkan yg team dia toksik sangat....nauzubillah jauhkanlah
ReplyDeleteDulu pernah hadapi boss yang toksik rasa macam tak nak datang kerja, stress lagi. Sampai Bp asyik naik je. Nasib baik ianya berakhir akhirnya.
Deletenice sharing. dapat team work best tak toksik sangat bersyukur kan?
ReplyDeleteKerja yang banyak menimbun pun jadi ringan. Tapi susah nak jumpa sebenarnya
DeleteMacamana kita nak orang layan kita, macam tu la kita harus layan orang lain, kan. Yang penting, kerjasama.
ReplyDeletesaling membantu n memahami penting tu
ReplyDeleteKat office SA pun dorang duk promote etika ni...sexual harassment dan macam- amcam lagi...
ReplyDeleteYg begitu harus disosialisasikan kepada seluruh staff. Dengan training kalo perlu. Apalagi kantor dengan banyak cabang dan staff. Team HR biasanya turun ke lapangan untuk brief dan sampaikan ke masing2 cabang. Terkadang staff tak peduli kalo tak diingatkan
ReplyDelete